Skupina Elán zverejnila zoznam skladieb akustického turné

NETKY.SK • 31 Október 2012, 09:21 • 2 min
Skupina Elán zverejnila zoznam skladieb akustického turné

Skupina Elán zverejnila zoznam skladieb akustického turné - Kultúra Skupina Elán zverejnila zoznam skladieb, ktoré odohrá počas pripravovaného akustického turné. Legendárna slovenská kapela zahrá počas koncertnej šnúry Elán v divadle 20 piesní a dva prída

slovakia

left justify in out

img

Skupina Elán zverejnila zoznam skladieb, ktoré odohrá počas pripravovaného akustického turné. Legendárna slovenská kapela zahrá počas koncertnej šnúry Elán v divadle 20 piesní a dva prídavky. "Výber nebol vôbec jednoduchý. Hlavne, keď máte v repertoári toľko skladieb ako my. Bolo to náročné. Nechali sme si však poradiť od našich fanúšikov a vybrali sme piesne, ktoré si najviac žiadali,“ prezradil Ján Baláž. "Chceme, aby každý fanúšik, ktorý príde na naše akustické turné, mal pocit, že i on je člen Elánu. Že i on patrí do rodiny. Verím, že sa nám to podarí a spoločne sa všetci zabavíme," komentoval Vašo Patejdl.

Turné s názvom Elán v divadle je jedinečné aj v tom, že sa už nikdy nebude v podobnej forme opakovať. Pôjde len o osem koncertov, z ktorých prvý v Divadle Andreja Bagara v Nitre je už úplne vypredaný. "Vstupenky na divadelnú šnúru Elánu sa predávajú neuveriteľnou rýchlosťou. Úvodný koncert je už vypredaný. Z toho dôvodu sa skupina rozhodla, že v Nitre svojim fanúšikov sprístupní aj generálku koncertu. Tá sa uskutoční 4. novembra v Divadle Andreja Bagara,“ informoval organizátor turné. Skupina Elán sa momentálne nachádza v Českých Budějoviciach, kde koncertuje a nacvičuje svoj nový akustický program. Rozpis koncertov a ďalšie informácie nájdu záujemcovia a záujemkyne na webovej stránke www.elan.cz. 

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Debutovala až o 13 rokov neskôr albumom Ôsmy svetadiel (1981). Odvtedy uviedla na trh 12 štúdiových nahrávok, 5 anglických albumov a niekoľko živých nahrávok a kompilácií, za ktoré dostala 25 platinových platní. Kapela ustála aj niekoľkoročnú prestávku, ktorú zapríčinila nehoda speváka Joža Ráža z júna 1999. Po pauze sa Elánu podarilo odohrať koncert v Prahe, na ktorý prišlo až 80-tisíc ľudí. V roku 2007 skupina vypredala aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies