Skupina DESmod ďakuje všetkým fanúšikom

NETKY.SK • 5 Január 2011, 09:06 • 2 min
Skupina DESmod ďakuje všetkým fanúšikom

Skupina DESmod ďakuje všetkým fanúšikom

slovakia

left justify in out

img

Pätnásť rokov je na slovenskej hudobnej scéne skupina DESmod. Päťkrát po sebe, od roku 2006 vyhrala anketu Slávik v kategórii skupiny. Uplynulý rok bol pre päticu muzikantov z Nitry náročný, ale úspešný. V júni vydali siedmy štúdiový album Vitajte na konci sveta, v novembri absolvovali spoločné turné s britskou hardrockovou legendou, skupinou Nazareth.
"Rok 2010 bol pre nás asi najťažší, kríza zasiahla aj nás muzikantov, ale zvládli sme to. Splnili sme si ďalší veľký sen, čo bola doposiaľ najväčšia šnúra, akú sme mali, spolu s kapelou Nazareth. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo, bolo to veľmi náročné aj nákladné turné," povedal pre TASR gitarista kapely Rišo Synčák. "Nazareth boli zlatí, bolo to pekné turné, naša vďaka patrí všetkým ľuďom, ktorí k nemu prispeli. Vlastne aj kvôli tomu máme aj platinovú platňu (za album Vitajte na konci sveta), to je odraz toho, že ľuďom sa páči naša hudba, počúvajú nás, my ich máme radi a radi ich uvidíme na každom našom koncerte. Veľmi pekne vám ďakujeme," dodal spevák a líder kapely Mário Kuly Kollár.  
Prvým úspechom skupiny DESmod bolo v roku 1996 semifinále súťaže Marlboro Rock In. Rok na to nahrali prvé demo snímky, v roku 1998 už účinkovali v relácii XXL v Slovenskej televízii. V máji 2000 vydali debutový album DESmod 001. V novembri 2001 vydali druhý Mám chuť, ďalšími sú Derylov svet (2003), Skupinová terapia (2004), Uhol pohľadu (2006), Kyvadlo (2007), výberovka Best Of (2008) a najnovší Vitajte na konci sveta (2010). Sú päťnásobnými Zlatými slávikmi za roky 2006 až 2010.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies