Skupina Čechov chcela údajne nakrútiť v Libanone film o utečencoch

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 06:29 • 2 min
Skupina Čechov chcela údajne nakrútiť v Libanone film o utečencoch

PRAHA - Pätica Čechov, ktorá sa v sobotu ráno stratila v Libanone, išla podľa informácií denníka právo do krajiny nakrúcať reportáž o utečencoch na libanonsko-sýrskych hraniciach.

slovakia

left justify in out

V skupine bol údajne pražský advokát Jan Š., dvaja reportéri Jindřichohradeckej televízie Miroslav D. a Pavel K. a tlmočník Adam H. Skupinu doplnil bezpečnostný expert Martin P., ktorý sa mal pred piatimi rokmi zúčastniť ako spravodajský účastník misie v Afganistane.


Cesta do Libanonu nebola pre advokáta Jana Š. prvá. Krajinu navštevoval pravidelne kvôli získavaniu dôkazov pre obhajobu Alího Fajáda. Tento Libanončan a ďalší dvaja muži boli vlani zadržaní v ČR a sú podozriví z úmyslu predať zbrane a kokaín americkým agentom, ktorí predstierali, že sú členmi kolumbijskej teroristickej organizácie FARC, napísali Novinky.cz.


Advokát s oboma reportérmi pred časom spolupracoval pri nakrúcaní príbehu o Fajádovej rodine a jeho živote. Ako protislužbu sľúbil, že im pomôže pri nakrúcaní reportáže o sýrskych utečencoch.


Martin P. podľa zistenia servera Novinky.cz cestoval do Libanonu v úlohe bezpečnostného poradcu uvedeného pražského advokáta, s ktorým dlhodobo spolupracuje. Skupina sa vypravila do Libanonu minulý týždeň a podľa advokátskej kancelárie sa mala o päť dní vrátiť.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies