Škrtelovi už chýbali spoluhráči, na duel so Španielmi sa teší

NETKY.SK • 6 Október 2014, 14:02 • 2 min
Škrtelovi už chýbali spoluhráči, na duel so Španielmi sa teší

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák môže opäť rátať so službami Martina Škrtela. Obranca anglického klubu FC Liverpool odohral v najcennejšom drese v kalendárnom roku 2014 iba jediný duel: 5. marca v Netanyi vo víťaznom súboji proti domácemu Izraelu (3:1).

slovakia

left justify in out

Škrtel následne vynechal májové zápasy s Čiernou Horou a Ruskom, septembrový ďalší prípravný zápas s Maltou a za minuloročné kvalifikačné vylúčenie v Grécku nemohol byť na trávniku ani pri víťaznom vstupe SR v tejto eliminácii proti Ukrajine (1:0). Dvadsaťdeväťročný z Ráztočna pochádzajúci handlovský rodák (nar. 15. decembra 1984) je však k dispozícii na blížiace sa dve vystúpenia proti Španielsku (9. 10. v Žiline) a Bielorusku (12. 10. v Borisove) v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska.

 

"Som tu po strašne dlhej dobe. Už som sa na chalanov veľmi tešil, všetko okolo mužstva mi chýbalo. Som rád, že som fit, zdravý a môžem byť trénerom k dispozícii. Na duel proti Španielom sa teším. Za kabínu môžem povedať, že urobíme všetko, aby sme potešili našich fanúšikov, ktorí sa prídu pozrieť priamo na žilinský štadión alebo budú sledovať zápas v televízii," povedal na nedeľňajšom zraze v Senci Martin Škrtel, ktorý odohral za A-tím SR 66 stretnutí a strelil v nich 5 gólov. 

 

Dôrazný zadák si uvedomuje, že "La Furia roja" napriek sklamaniu na nedávnych majstrovstvách sveta v Brazílii má stále veľmi kvalitné mužstvo. "Vystúpenie na MS v Brazílii, kde nepostúpili zo základnej skupiny, bol pre nich veľký neúspech. Po dlhých rokoch, keď kraľovali svetovému futbalu, to však niekedy muselo prísť. A v prípade Španielska sa tak stalo na tohtoročnom svetovom šampionáte. Teraz sa mužstvo snažia trochu prebudovať, prišlo dosť nových a mladých futbalistov, kostra tímu tam však zostala. V septembrovom prvom vystúpeni v tejto kvalifikácii jednoznačne zdolali Macedónsko (5:1) a ako favorit pricestujú aj na Slovensko. My však urobíme všetko, aby sme im to znepríjemnili a o nejaké body obrali," vyjadril sa M. Škrtel a doplnil: "Uvidíme, s akou taktikou vyrukujeme na Španielov, ako nás na nich tréner pripraví. Cesta by mohla viesť cez agresivitu a tvrdosť v osobných súbojoch. Vieme, akým štýlom účinkujú Španieli. Ich hra je založená na veľkom množstve prihrávok, technike a držaní lopty. My budeme musieť použiť naše zbrane, odovzdať na ihrisku všetko, bojovať a biť sa o výsledok od prvej do záverečnej minúty." 

 

Kapitán slovenskej reprezentácie očakáva vo štvrtok pod Dubňom mimoriadne náročný duel. "Bude to ťažké. Či už osobnosti v tíme alebo ako mužstvo má Španielsko nesmiernu silu. Hoci sa trochu obmenilo z tej predchádzajúcej úspešnej generácie, stále je tam obrovská kvalita. Na trávniku v Žiline budeme musieť každý odovzdať viac ako sto percent, aby sme sa im vyrovnali a mohli pomýšľať na nejaký úspech. Po víťaznom zápase s Ukrajinou je nálada v našom mužstve dobrá, treba nadviazať na výkon z Kyjeva - potom by sme mohli byť úspešní. Chceme dať do toho všetko." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies