Skontaktovať sa so zadržaným Slovákom v Iráne sa zatiaľ nepodarilo

NETKY.SK • 23 Január 2013, 12:53 • 2 min
Skontaktovať sa so zadržaným Slovákom v Iráne sa zatiaľ nepodarilo

Skontaktovať sa so zadržaným Slovákom v Iráne sa zatiaľ nepodarilo - Politika Zastupiteľskému úradu SR v Teheráne sa doposiaľ stále nepodarilo vstúpiť do kontaktu so zadržiavaným Slovákom, ktorého zatkli iránske úrady minulý týždeň pre podozrenie zo špion

slovakia

left justify in out

imgZastupiteľskému úradu SR v Teheráne sa doposiaľ stále nepodarilo vstúpiť do kontaktu so zadržiavaným Slovákom, ktorého zatkli iránske úrady minulý týždeň pre podozrenie zo špionáže. 

"Snažíme sa o to diplomatickou cestou, zatiaľ sa to nepodarilo," uviedol dnes pre TASR hovorca slovenského ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel.

Ako predtým zdôraznil, slovenský rezort diplomacie na prípade intenzívne pracuje a podnikne ďalšie potrebné kroky.

Iránska tlačová agentúra Mehr informovala o odhalení skupiny údajných špiónov pracujúcich pre americkú CIA ešte 17. januára. Iránske ministerstvo zahraničných vecí podľa nej uviedlo, že k odhaleniu došlo v rámci "nepretržitých a promptných operácií", ktorých časť sa vykonávala napríklad aj vo Francúzsku či v ďalších krajinách.

Slovenského občana Mateja Valucha (26), ktorého označili za spojku CIA a vykonávateľa tajného plánu CIA, podľa tlačovej agentúry zadržali iránski bezpečnostní agenti spolu s "ďalšími členmi protiiránskej skupiny".
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies