Rodina s chorým synom predala dom, aby si splnila celoživotný sen. Pre pandémiu však nemajú ani na živobytie

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 11:55 • 2 min
Rodina s chorým synom predala dom, aby si splnila celoživotný sen. Pre pandémiu však nemajú ani na živobytie

Rodina z Martina sa rozhodla splniť si sen o otvorení kaviarne. Prišli o všetko. Minuli už aj svoju finančnú rezervu. Ich dlh sa vyšplhal do výšky 70 000 eur. Majú dvoch synov. Jeden si našiel už druhú prácu, aby im pomohol, a druhý je zdravotne ťažko postihnutý. Nemajú z čoho žiť.

slovakia

left justify in out

Splnili si sen, otvorili útulnú kaviareň. No prišla pandémia, museli zatvoriť. Svoje našetrené rezervy už minuli. Príspevok od štátu je podľa nich nepostačujúci. Majú obrovské dlhy a problémy so zdravím mladšieho syna. Príde rodina z Martina pre pandémiu o všetko?

 

img

 

"Príde vám to ľúto, že sme sa celý život naháňali," povedala so slzami v očiach majiteľka kaviarne pre TV Markíza. Žijú v podnájme, a dlh za nájomné im neustále narastá. Príspevkom na prevádzku im už štát pomohol. Rodina už však nemá a i tých 50% za nájoom kaviarne.

 

img

 

Po prvej vlne dostali toľko, čo pokryje náklady Zostalo im 300 eur, z ktorých by mali vyžiť štyria ľudia. "Vidím, že nie sme v tom sami, že sú to tisícky rodín, ktorých sa štát neopýta, máte z čoho žiť?" povedala majiteľka. Vôbec nevedia, čo budú robiť, aby sa dostali z dlhov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Prejde Sulíkov návrh na vláde? Gastro sektoru by chcel výrazne znížiť DPH

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies