Školáci rozdali nezodpovedným šoférom vyše 300 citrónov

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 12:55 • 2 min
Školáci rozdali nezodpovedným šoférom vyše 300 citrónov

BRATISLAVA - Viac ako 300 citrónov rozdali deti nezodpovedným vodičom počas minulotýždňovej preventívnej akcie Jablko - citrón.

slovakia

left justify in out

Školáci na 50 stanovištiach po celom Slovensku pomáhali dozerať mužom zákona na dodržiavanie dopravných predpisov. Skontrolovali takmer 1 840 vodičov, väčšina z nich dopravné predpisy dodržala a za to ich detské hliadky odmenili jablkom a namaľovaným obrázkom. Podľa informácií z Prezídia Policajného zboru 331 vodičov pravidlá cestnej premávky porušilo. Väčšinou išlo o prekročenú rýchlosť, nezapnuté svetlá, v niektorých prípadoch zistili aj alkohol. Títo vodiči dostali od žiakov citrón, pri závažných priestupkoch však udelili policajti aj pokuty.

 

Zo štatistík vyplynulo, že za volantom sú zodpovednejšie ženy. Citrón ako alternatívnu pokutu dostalo len 12 percent zo všetkých skontrolovaných vodičiek a s kyslou pokutou odišla až pätina šoférov. Najväčším hriešnikom bol vodič, ktorého zastavili v Žilinskom kraji. V obci prekročil rýchlosť až o 42 km/h a neminula ho ani finančná pokuta. Niektorí motoristi dokonca odmenili aj samotné deti. Krátko po kontrole sa vrátili na stanovisko a deťom rozdali sladkú odmenu. 


Viaceré deti dokázali nezodpovedných šoférov veľmi dôrazne pokarhať. Cieľom tohto projektu je pozitívnym spôsobom upozorniť vodičov na riziká rýchlej jazdy a zároveň šíriť medzi motoristami osvetu o dôležitosti dodržiavania dopravných predpisov a to sa podľa výsledkov akcie aj reakcií vodičov podarilo, uviedol viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies