Najviac Slovákov verí prezidentke Čaputovej, naopak dôvera v Matoviča sa prepadáva

NETKY.SK • 28 September 2020, 08:09 • 2 min
Najviac Slovákov verí prezidentke Čaputovej, naopak dôvera v Matoviča sa prepadáva

BRATISLAVA - Najdôveryhodnejšou osobou medzi vysokými štátnymi činiteľmi ostáva prezidentka SR Zuzana Čaputová. Naopak dôvera v predsedu vlády Igora Matoviča sa prepadla o 16 percent.

slovakia

left justify in out

Z prieskumu spoločnosti Focus, ktorý si nechala spraviť televízia Markíza, vyjadrilo svoju dôveru hlave štáttu až 66 percent respondentov. Z výsledkov pritom vyplýva, že prezidentka si v dôveryhodnosti oproti aprílovému prieskumu polepšila o 4%. Nedôveru voči hlave štátu pritom vyjadrilo iba 31% oslovených. 

 

img

 

Druhým najdôveryhodnejším politikom je bývalý premiér a predseda novovznikajúcej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Dôveru mu vyjadrilo 51 percent respondentov. 

 

Expremiér si však oproti prieskumu spred 5-tich mesiacov o niečo pohoršil a získal 51% dôveru, zároveň vzrástla aj nedôvera občanov voči jeho osobe o 8 percent na 47%. 

 

img

 

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) skončil v rebríčku dôveryhodnosti na treťom mieste s 35 percentami, pričom vzrátol aj podiel ľudí, ktorí mu nedôverujú a to o 19%.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ak by sa parlamentné voľby konali v týchto dňoch, vyhralo by OĽANO. Strana Za ľudí by skončila mimo parlamentu

 

Matoviča predbehol aj Sulík

Pred predsedom vlády SR Igorom Matovičom (OĽANO) skončil aj vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorému vyjadrilo dôveru 34 percent ľudí zapojených do ankety.

 

Ten si v otázke dôvery nepohoršil, avšak stúpol počet ľudí, ktorí mu vyjadrili nedôveru z 55% na 63%. 

 

img

 

Premiérovi Igorovi Matovičovi podľa prieskumu klesá dôvera u ľudí a zároveň sa zvyšuje aj nedôvera. V predošlom prieskume získal dôveru u 48% respondetov, v aktuálnom prieskume iba 32%. Podiel nedôvery v jeho osobu taktiež výrazne porástol a to až o 22 percent. 

 

Rebríček uzatvára Kotleba

Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová disponuje dôverou 29 percent opýtaných.

 

img

 

Naopak, najnedôveryhodnejším politikom z lídrov parlamentných strán je Marian Kotleba. Predseda ĽSNS budí nedôveru u 81 percent oslovených v ankete. V tesnom závese v nedôveryhodnosti skončil aj Robert Fico so 77%-tami.

 

V prieskume, ktorý realizoval Focus od 26. augusta do 2. septembra, odpovedalo 1022 respondentov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies