Škoda zaznamenala vlani rekordné výsledky, zisk aj predaj vzrástli

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 12:38 • 2 min
Škoda zaznamenala vlani rekordné výsledky, zisk aj predaj vzrástli

MLADÁ BOLESLAV - Česká automobilka Škoda vlani aj napriek emisnému škandálu materského koncernu Volkswagen zaznamenala rekordný zisk. Prevádzkový zisk medziročne vzrástol o 12 % na 915 miliónov eur. Informovala o tom dnes Škoda Auto.

slovakia

left justify in out

Predaj vlani medziročne stúpol o 1,8 % približne na 1,06 milióna vozidiel. Zisk pred zdanením sa zvýšil o 9,2 % na 846 miliónov eur, zisk po zdanení o 6,5 % na 708 miliónov eur. Investície v minulom roku dosiahli 591 miliónov eur v porovnaní so sumou 698 miliónov eur v roku 2014. Podľa predsedu predstavenstva Bernharda Maiera k tomuto výsledku prispel nielen vyšší predaj, ale aj lepšia ponuka modelov a optimalizácia nákladov.

 

"Automobilka si aj napriek náročným podmienkam na trhoch udržala svoj kurz a dosiahla nové rekordné výsledky v predaji, tržbách a hospodárení," povedal Maier. Zároveň poukázal na to, že automobilový priemysel čaká náročný rok a veľké výzvy. "V centre pozornosti sú nové alternatívne automobilové koncepcie, digitalizácia individuálnej mobility s novými ponukami pre našich zákazníkov a rozšírenie ponuky modelov kategórie SUV," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies