Škandály, vášne a intrigy: Aj taký je život kráľovskej rodiny

NETKY.SK • 4 December 2020, 07:29 • 2 min
Škandály, vášne a intrigy: Aj taký je život kráľovskej rodiny

Palác je síce miesto veľké a prepychové, nie je však odolné voči nenávisti a už vôbec si neporadí so silou, akou láska bezpochyby je.

slovakia

left justify in out

Kráľovská rodina vo svojom sídle prechováva všetku zraniteľnosť a bedlivo stráži, aby sa z nej ani zrniečko nedostalo na verejnosť.

 

Smrteľník sa tam nedostane
 Je to fascinujúca predstava, čo sa asi odohráva za stolom panovníka. Problém je len v tom, že smrteľník, ktorý nepatrí do šľachtického rodu a nemá majetok vysoký ako hora, nedostane možnosť tam nahliadnuť.

 

Alebo áno?
Katharine McGee
napísala úchvatný a svieži román Americká princezná, vďaka ktorému sa čitateľ ocitne priamo v strede kráľovského hniezda.

 

 

Hra s históriou
Autorka sa v knihe pohráva s históriou, predostiera úplne inú Ameriku, než akú svet pozná. Stačí si len domyslieť, že v 18. storočí bol George Washington korunovaný za kráľa, a nie zvolený za prezidenta. Krajina tak má pomenovanie monarchia a generácia za generáciou si ponecháva trón aj každú výsadu, ktorá z neho plynie.

 

Povinnosti, samé povinnosti
V hlavnej hrdinke je predstavená princezná Beatrice, ktorá, hoci prebieha 21. storočie, musí dodržiavať zásady rodu. Medzi ne, okrem iného, patrí aj sobáš z rozumu a navyše s mužom, ktorý predtým bude musieť byť schválený a odsúhlasený tak kráľom, ako aj kráľovnou.

 

Zoznam kandidátov je však bolestne tenký a nenachádza sa v ňom jediný muž, ktorého prítomnosť by princeznej zvýšila tep.
Chuderka Beatrice to naozaj nemá ľahké. Nielenže musí vyhovieť tradícii, ale rovnako tak je povinná znášať kritiku celučkej krajiny. Predtým ju nazývali nevinnou a rozkošne čistou, odrazu sa v očiach národa mení na dievča bez vyhliadky na manželstvo.

 

 

Aj v jej prípade platí, že láska hráva krutú hru a vyberá si zväčša toho, kto by mal byť navždy zakázaný. Večný boj medzi povinnosťou a citom tak bude pre budúcu následníčku priam neznesiteľný.
O škandály núdza nebude

 

Beatrice má aj súrodencov, dvojičky Jeffa a Samantu, a keďže ani jedného z nich netrápi ťarcha koruny, často si nedávajú pozor na to, čo s kým a kedy vyviedli. O škandály, intrigy a potláčané vášne skutočne núdza nebude.

 

Katharine McGee si dala záležať a vytvorila pozoruhodnú paletu postáv. Bude tam dievča, čo je rodičmi podporované dotlačiť sa do paláca, ale aj také, ktoré by občas na známosť s rodinou zabudlo. Ach, Americká princezná je román, ktorý súčasná doba nevyhnutne potrebuje. Nielenže odvedie myseľ na míle ďaleko od starostí, ale pripomenie najstaršie hodnoty, na ktoré by človek zabúdať nikdy nemal. Príbeh je dôvtipný, napínavý, občas vtipný a, áno, aj prudko návykový.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies