Situáciu v Jeruzaleme monitorujú sofistikované sledovacie balóny

NETKY.SK • 27 November 2014, 07:44 • 2 min
Situáciu v Jeruzaleme monitorujú sofistikované sledovacie balóny

JERUZALEM - V súvislosti s pretrvávajúcou hrozbou nepokojov v Jeruzaleme monitoruje izraelská polícia situáciu v meste zo vzduchu pomocou sofistikovaných sledovacích balónov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Izraelská polícia v Jeruzaleme používa sofistikované sledovacie balóny už niekoľko týždňov. Zariadenia pomáhajú úradom monitorovať rizikové štvrte a kontrolovať nepokoje, ktoré sa šíria východnou časťou nábožensky rozdeleného mesta.
      

Biele balóny sa vznášajú nad citlivou posvätnou časťou starého Jeruzalema a susediacimi arabskými štvrťami. Izraelská polícia získala podľa AP vďaka balónom nový nástroj, pomocou ktorého sa jej lepšie bráni voči najhorším nepokojom v posvätnom Jeruzaleme za posledné desaťročie.
      

Polícia tvrdí, že nové sledovacie balóny dodávajú jej snahe mať vybrané štvrte pod neustálym dohľadom novú dimenziu - pomáhajú monitorovať a dokonca predísť nepokojom a násiliu skôr, ako k nemu dôjde. Pomocou balónov sa im tiež podarilo odhaliť osoby podozrivé z účasti na násilných protestoch.
      

Obyvatelia však namietajú, že takéto sledovacie zariadenie je zásahom do ich súkromia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies