SIS: Získala informácie o podozreniach z korupcie pri verejnom obstarávaní

NETKY.SK • 1 November 2014, 16:03 • 2 min
SIS: Získala informácie o podozreniach z korupcie pri verejnom obstarávaní

BRATISLAVA - Slovenská informačná služba (SIS) informovala svojich príjemcov o podozreniach z korupcie a klientelizmu pri verejnom obstarávaní a pri prideľovaní finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu a z európskych fondov v orgánoch regionálnej a miestnej samosprávy, v inštitúciách štátnej správy, neziskových organizáciách a subjektoch s majetkovou účasťou štátu.

slovakia

left justify in out

SIS o tom informuje v správe o svojej činnosti za minulý rok, ktorú zverejnila na svojom webe.
      

"V súvislosti s korupciou pri verejnom obstarávaní SIS okrem iných informácií napríklad zaznamenala podozrenia týkajúce sa korupčných aktivít výkonného manažéra vyššieho manažmentu štátnej spoločnosti, ktorý pravdepodobne za úplatok údajne manipuloval verejným obstarávaním a udeľoval zákazky spriaznenej obchodnej spoločnosti," uvádza sa v správe. SIS tiež podľa nej poukázala na podozrenie z korupcie predstaviteľa samosprávy, ktorý prostredníctvom sprostredkovateľa údajne požadoval úplatky od investorov za zabezpečenie súhlasu samosprávy s realizáciou ich investičných zámerov.
      

Podozrenia, že dochádza ku korupčným praktikám, boli podľa SIS v niektorých prípadoch zaznamenané v súvislosti s daňovými kontrolami, ktoré sa týkali uplatňovania nadmerných odpočtov DPH a s tým spojených daňových podvodov. SIS podľa zverejnených informácií poukázala na prípady, v ktorých malo dôjsť k neoprávnenému čerpaniu poľnohospodárskych dotácií na obrábanie pozemkov napriek tomu, že príjemca dotácie nemal žiadne vlastnícke ani užívacie právo k pozemkom a neobrábal ich.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies