Singapurské úrady údajne zadržali aj šéfa stávkovej mafie

NETKY.SK • 19 September 2013, 13:30 • 2 min
Singapurské úrady údajne zadržali aj šéfa stávkovej mafie

SINGAPUR - Singapurská polícia zadržala počas dvanásťhodinovej operácie štrnásť osôb podozrivých z účasti na podvodoch s tipovaním futbalových zápasov. Podľa miestnych médií je medzi nimi aj údajný šéf syndikátu, singapurský podnikateľ Tan Seet Eng známy pod menom Dan Tan.

slovakia

left justify in out

Európsky policajný úrad (Europol) tvrdí, že dve ženy a dvanásť mužov má prsty aj v ovplyvňovaní duelov Ligy majstrov či kvalifikácie na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie. Europol vo februári tohto roku informoval o 380 podozrivých stretnutiach.

Päť zadržaných poputuje do cely predbežného zadržania, ostatní budú môcť opustiť priestory polície po zaplatení kaucie. Oficiálne singapurské zdroje nepotvrdili, že vo väzbe sa ocitol aj Tan, tvrdí to miestna tlač s odvolaním sa na nemenovaných informátorov. Tana stíhajú talianske úrady pre účasť v škandále "calcioscommesse". V máji singapurská polícia vyhlásila, že Tan spolupracuje s vyšetrovateľmi. V tom istom čase na neho vydali zatykač v Maďarsku, kde ho podozrievajú z manipulácie s výsledkami 32 stretnutí v troch rôznych krajinách.

"Singapurské úrady urobili dôležitý krok k rozbitiu medzinárodného stávkového syndikátu, keď zadržali najväčších podozrivých vrátane údajnej hlavy skupiny. Teraz už nemôže nik pochybovať o úprimnosti singapurského boja s podvodmi," reagoval na zásah generálny sekretár Interpolu Ronald Noble.

Do Ázie vedú aj nitky korupčného prípadu okolo štyroch aktívnych slovenských futbalistov z corgoňligového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda a troch bývalých hráčov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies