Singapur už nezvláda nápor áut: Od nového roka nesmie pribudnúť žiadne

NETKY.SK • 26 Október 2017, 13:43 • 2 min
Singapur už nezvláda nápor áut: Od nového roka nesmie pribudnúť žiadne

Významná ázijská metropola dlhodobo bojuje s množstvom automobilov, teraz sa rozhodli ich počet zmraziť.

slovakia

left justify in out

Singapur je viac ako päťmiliónové mesto, kde prekvitá medzinárodný obchod. Po jeho cestách sa premáva približne 600-tisíc automobilov. Miestna infraštruktúra však už takémuto počtu nepostačuje.

 

Mesto každoročne zaznamenáva veľký nárast počtu nových majiteľov áut, no vzhľadom na nedostatok priestoru už nie je možné stavať nové cesty. Hoci sa množstvo automobilov štátom regulovalo už v predchádzajúcich obdobiach, kedy nesmelo ročne pribudnúť viac ako 0,25 percenta ich pôvodného počtu, zdá sa, že takéto opatrenie nebolo dostačujúce. Preto sa rozhodli pre rázny krok.

 

Od začiatku budúceho roka nebude môcť počet áut narastať nijako. Stavy sa zmrazia a to by sa nemalo meniť minimálne do roku 2020. Potom príslušné úrady rozhodnú, či povolia navýšenie prípustného rastu alebo ostanú pri zastabilizovanej situácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies