VIDEO Tento víkend je pomaly za nami, my však máme pre vás super tip na ten ďalší. Festival Kulturák je tu!

NETKY.SK • 24 Júl 2022, 17:48 • 2 min
VIDEO Tento víkend je pomaly za nami, my však máme pre vás super tip na ten ďalší. Festival Kulturák je tu!

TURANY - Chcete sa posledný júlový týždeň uvoľniť po pracovnom týždni? Zatancovať si? Presunúť sa z vyhriateho paneláku pod stan? Vypočuť si slovenské a zahraničné kapely? Miesto varenia sa najesť v gastrozóne? A to všetko za dobrú cenu? V tom prípade vás pozývame na Festival Kulturák.

slovakia

left justify in out

Tretí ročník multižánrového open-air Festivalu Kulturák sa uskutoční 28. - 30. júla 2022 v areáli strelnice Tibín v meste Turany. Na dvoch pódiách tu návštevníci nájdu rôzne formy umenia. Od hudby, cez literatúru, vizuálne umenie, či workshopy. Oproti minulému ročníku si však organizátori pripravili viacero zmien. Najväčšou je rozšírenie festivalu na 3 dni a pridanie zahraničných hviezd do line-upu.

 

Festival Kulturák vznikol v roku 2020 ako reakcia na stav kultúry počas pandémie. V Bratislave prevádzkujeme kultúrne centrum, no nebolo možné v ňom organizovať žiadne podujatia, rozhodli sme sa teda zorganizovať open-air festival. Tento rok sme už v lepšej situácii a naplno zarezávame aj v klube, no motivovaní skvelým prvým i druhým ročníkom sme sa rozhodli zorganizovať Festival Kulturák aj v roku 2022,” hovorí Michal Goňa, zakladateľ a člen organizačného tímu Festivalu Kulturák.

 

img

 

Zrejme najväčším ťahákom festivalu je elektronická formácia Modestep z Veľkej Británie. Modestep spája prvky dubstepu, drum’n’bassu a tvrdých gitár, čo im dáva unikátny zvuk. Na Festivale Kulturák zahrajú svoj nadupaný DJ set.

 

Z domácej politiky: Boris Kollár: „Za menšinovú vládu nikdy nezahlasujeme, radšej podporíme predčasné voľby." Čo ešte povedal na adresu koalície?

 

Video z predchádzajúceho ročníka Festivalu Kulturák

 

 

Na Festivale Kulturák vystúpi taktiež aktuálne jeden z najväčších dnb producentov súčasnosti Feint z Manchestru, ktorého liquidy, zväčša doplňané jemným ženským vokálom, vychádzajú pod record labelmi Monstercat a Liquicity. Multižánrovosť festivalu potvrdia aj talianske legendy street/oi punku Los Fastidios.

 

Organizátori festivalu tiež lákajú na domáce kapely ako Gleb, Davová Psychóza, či Zlokot, ktorí sa na scénu vracajú po vyše siedmich rokoch. Netreba však zabudnúť ani na mená ako Subtension, RozpoR či Kubo Ursiny a Teatro Fatal. Z Česka vystúpia napríklad kapely Post-hudba či Esazlesa.

 

img

 

Mix kultúry

 

Nezabudlo sa však ani na mladé a zatiaľ menej známe kapely, ktoré budú mať na festivale početné zastúpenie. Zaujímavosťou festivalu je rôznorodosť lineupu. Okrem pestrej hudobnej zložky programu budete mať na festivale možnosť zažiť literárnu exhibíciu v Slam poetry, sólovú performance najlepšieho slamera z ČR Anatola Svahilca, čítačku od zoskupenia Prešporácke pondelky poézie, či bubnovú show od zoskupenia Jamadan.

 

Organizačné záležitôstky

 

Na festivale bude možné stanovať priamo v areáli zdarma. Vstupenky sú v predaji v sieti tootoot, v predpredaji je ich cena  31 eur. Ak by ste sa chceli o Festivale Kulturák dozvedieť ešte viac, či sledovať aktuálne informácie, môžete ich násjť tu: 

 https://www.facebook.com/festivalkulturak

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona