Simon: Regiónom pomôžu cesty a práca, nie sociálne balíčky

NETKY.SK • 13 August 2015, 12:28 • 2 min
Simon: Regiónom pomôžu cesty a práca, nie sociálne balíčky

BRATISLAVA – Nie sociálne balíčky, ale cesty a práca pomôžu znížiť regionálne rozdiely na Slovensku, myslí si poslanec strany Most-Híd Zsolt Simon.

slovakia

left justify in out

Podpredseda Mosta-Híd pokračuje v sérii protestných pochodov za urýchlenú výstavbu rýchlostnej cesty R2 Zvolen – Košice v plnom profile a rozvoja regiónov Novohradu a Gemera.


Simon so starostami okolitých obcí dnes o 17:00 odštartujú protestný pochod za výstavbu rýchlostnej cesty R2 v plnom profile v obci Nové Hony v okrese Lučenec. „Týmto protestom chceme vyzvať vládu, aby výstavbu cesty Zvolen – Košice neodďaľovala do roku 2030 či 2040 a výstavbu realizovala v plnom profile. V regiónoch s vysokou mierou nezamestnanosti bez kvalitnej dopravnej infraštruktúry sa totiž rozvoj len ťažko niekedy naštartuje,“ upozorňuje Simon. Občanov zároveň žiada o pochopenie pre možné spomalenie premávky počas protestu. Poslanec za Most-Híd rovnako zdôrazňuje, že južná trasa Bratislava - Zvolen – Košice meria približne 400 km, zatiaľ čo severná Bratislava – Žilina – Košice 460 km. Kratšia trasa pre vodičov podľa jeho slov predstavuje úsporu času, úsporu pohonných hmôt a úsporu ďalších nákladov.


Protestné pochody za výstavbu južnej vetvy diaľnice už Simon so starostami obcí organizoval v Bátke v okrese Rimavská Sobota, v Plešivci v okrese Rožňava a v Mýtnej v okrese Lučenec.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies