Simeone predĺžil zmluvu s Atleticom Madrid do roku 2020

NETKY.SK • 5 September 2017, 14:13 • 2 min
Simeone predĺžil zmluvu s Atleticom Madrid do roku 2020

Madrid - Tréner Diego Simeone ukončil všetky špekulácie o odchode z Atletica Madrid a v utorok predĺžil so svojím zamestnávateľom zmluvu o ďalšie dve sezóny. Argentínčan tak povedie španielsky klub až do 30. júna 2020.

slovakia

left justify in out

Tretí tím minulej sezóny La Ligy potvrdil zotrvanie 47-ročného kouča na striedačke v utorok na svojej oficiálnej internetovej stránke. "Ole ole ole - zostáva," hlásil klub na svojom webe. Simeonemu vyprší súčasný kontrakt budúci rok v lete a keďže dlho otáľal s predĺžením, médiá začali špekulovať, že populárny tréner sa s "Los Colchoneros" rozlúči. V súvislosti s jeho možným novým pôsobiskom sa spomínali najmä Borussia Dortmund či jeho bývalý klub Inter Miláno, kde v rokoch 1996-1999 hral na pozícii stredopoliara, Simeone sa však rozhodol v Atleticu zostať.

 

Diego Pablo Simeone prišiel do madridského klubu v roku 2011 a postupne ho dokázal zaradiť medzi európsku špičku. Pod jeho vedením vyhralo Atletico v roku 2012 Európsku ligu UEFA, o rok neskôr dobylo španielsky Kráľovský pohár a v roku 2014 vybojovalo majstrovský titul v La Lige. V rokoch 2014 a 2016 dokázal doviesť mužstvo do finále Ligy majstrov, kde v oboch prípadoch nestačilo na mestského rivala Real Madrid.

 

Zo všetkých súčasných trénerov v najvyššej španielskej lige je Simeone najdlhšie slúžiaci, v top európskych súťažiach ho tromfne iba Arsene Wenger, kormidelník Arsenalu Londýn.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies