Silné zemetrasenie zasiahlo západ krajiny

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 06:47 • 2 min
Silné zemetrasenie zasiahlo západ krajiny

Silné zemetrasenie zasiahlo západ krajiny - Svet Silné zemetrasenie zasiahlo v stredu večer západné Mexiko. Budovy sa triasli aj v metropole Mexiku, vzdialenej vyše 350 kilometrov od epicentra.

slovakia

left justify in out

img

Silné zemetrasenie zasiahlo v stredu večer západné Mexiko. Budovy sa triasli aj v metropole Mexiku, vzdialenej vyše 350 kilometrov od epicentra. Ľudia vybiehali z budov do ulíc, zatiaľ sa však neobjavili správy o väčších škodách ani obetiach.
      Zemetrasenie malo magnitúdu 7,0 a jeho epicentrum ležalo v hornatej oblasti v štáte Michoacán, ležiacom pri pobreží Tichého oceánu, v hĺbke 65,6 kilometra.
      Pohotovostné služby v Michoacáne a susednom štáte Guerrero, v ktorom v posledných týždňoch zaznamenali sériu otrasov zeme, nehlásili v stredu žiadne vážnejšie problémy.
      Niektoré budovy evakuovali aj v hlavnom meste. Starosta Mexika Marcelo Ebrard však informoval, že v ňom dosiaľ neobjavili známky vážnych škôd a že kľúčové služby vrátane metra a medzinárodného letiska fungovali normálne.
      Tichomorské centrum výstrah pred cunami uviedlo, že varovanie pred prívalovými vlnami nevydalo. Pracovník centra však poukázal na to, že zemetrasenie malo epicentrum blízko pri mori, bolo dostatočné silné a potenciálne dosť hlboké na to, aby cunami spôsobilo.
      Išlo o tretie silné zemetrasenie v Mexiku za necelý mesiac. Juhozápad krajiny 20. marca zasiahli otrasy s magnitúdou 7,4, ktoré poškodili stovky budov. Odvtedy v regióne zaznamenali vyše 300 dotrasov.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies