Silná búrka spôsobila problémy kasínam v Las Vegas

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 20:06 • 2 min
Silná búrka spôsobila problémy kasínam v Las Vegas

LAS VEGAS - Nárazy vetra dosahovali maximálnu rýchlosť až 114 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Nezvyčajne silná búrka spôsobila lokálne záplavy v centre amerického mesta Las Vegas, ktoré sa považuje sa metropolu svetového hazardu. Informovala o tom dnes agentúra AP. 

Búrka sprevádzaná prudkým dažďom a vetrom s intenzitou tornáda sa prehnala mestom v piatok večer, pričom vyvracala stromy a stĺpy elektrického vedenia. Bez elektriny zostalo asi 33.000 obyvateľov lasvegaskej metropolitnej oblasti, kde padlo viacero zrážkových rekordov.

Niekoľkohodinové výpadky elektrického prúdu hlásili viaceré kasína sídliace na svetoznámom hlavnom bulvári. Náhla lokálna povodeň vyhnala hráčov z prízemia luxusného hotelového komplexu Caesars Palace, v ďalšom silný dážď urobil dieru do strechy baru. 

Miestne úrady museli evakuovať asi 200 bytov z obytných domov vo východnej časti mesta, poškodených vyvrátenými stromami. Nárazy vetra dosahovali maximálnu rýchlosť až 114 kilometrov za hodinu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies