#Sieť chce zrušiť daňové licencie, znížiť dane a odvody a rozvíjať regióny

NETKY.SK • 9 December 2015, 14:01 • 2 min
#Sieť chce zrušiť daňové licencie, znížiť dane a odvody a rozvíjať regióny

BRATISALVA - Mimoparlamentná strana #Sieť chce v prípade účasti vo vláde zrušiť daňové licencie, znížiť dane a odvody, investovať do vzdelania aj do rozvoja zaostalých regiónov.

slovakia

left justify in out

O svojich predstavách hovoril predseda #Siete Radoslav Procházka na dnešnom diskusnom fóre HNclub v Bratislave. Potvrdil, že vlaky zadarmo by nezrušil.

"Dane a odvody. V tej úvodnej fáze o 500 eur ročne nižšie odvody pre každého zamestnávateľa na každého zamestnanca. Plus daňový bonus pre pracujúcich ľudí, ktorý znižuje daňové bremeno približne o 500 eur ročne pre bežnú slovenskú rodinu," opísal Procházka plány #Siete s tým, že na konci tohto úsilia by mal byť jednotný výber daní a odvodov, redukcia povinností, ktoré zaťažujú malých a stredných podnikateľov.

 

"Ak budeme mať príležitosť, zrušíme daň zo straty (daňové licencie, pozn. TASR), zrušíme aj povinnosť pracovnej zdravotnej služby tam, kde nemá vecné opodostatnenie. Pokúsime sa urobiť v horizonte dvoch až štyroch rokov to, aby si podnikateľ mohol na jednom mieste vybaviť celú svoju administratívu so štátom," doplnil Procházka.

 

Za najnávratnejšiu investíciu považuje investíciu do vzdelania, ale aj do rozvoja regiónov. Hovorí o tzv. regionálnych ekonomických zónach. V regiónoch treba podľa Procházku dobudovať cesty. "Úplne základným predpokladom pre rozvoj regiónov je rýchlejšie dobudovanie cestnej infraštruktúry. Tie investície tam neprídu, kým tam nebudú normálne cesty. To je investícia, ktorú treba spraviť," zdôraznil Procházka.

 

Šéf #Siete spomenul aj súdnictvo, ktoré podľa neho potrebuje radikálne riešenie. Nekonkretizoval ho však. Trvá na tom, že štát má vytvárať pravidlá a musí ich vedieť aj vymáhať. Práve vymožiteľnosť práva je jedným z problémov Slovenska. Procházka chce zo Slovenska fungujúci štát, v ktorom ľudia dostanú služby na úrovni členského štátu Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies