Siemens varuje, že brexit by mohol poškodiť investície

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 14:09 • 2 min
Siemens varuje, že brexit by mohol poškodiť investície

LONDÝN - Spoločnosť Siemens UK, ktorá jednou z najväčších priemyselných firiem v Británii, upozornila, že odhlasovanie odchodu krajiny z Európskej únie by v najbližšom období mohlo poškodiť investície.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ Siemens UK Jürgen Maier uviedol, že hoci sa nemecký priemyselný gigant naďalej angažuje vo Veľkej Británii, obáva sa o perspektívu budúcich investícií. Informoval o tom v piatok portál bbc.com. "Znepokojuje nás, čo by mohla budúcnosť priniesť v súvislosti s novými investíciami, ktoré by sme chceli urobiť," konštatoval Maier.


Siemens má v Británii 13 závodov a zamestnáva približne 14 tis. ľudí. Vyrába a exportuje tovary s vysokou hodnotou, napríklad skenery pre magnetickú rezonanciu a plynové turbíny, informuje bbc.com. Šéf Siemens UK tvrdí, že Británia je stále dobrým miestom pre podnikanie. "Nechystáme sa utiecť z britského trhu. Sme tu angažovaní. Je to skvelý trh," povedal pre BBC. Upozornil však, že neistota, ktorá sprevádza odhlasovanie odchodu Británie z EÚ, bude onedlho mať následky. "Z krátkodobého hľadiska, pokiaľ ide o akékoľvek investičné rozhodnutia, predovšetkým tie, ktorých výsledkom je export do Európskej únie, tak tieto investície budú zmrazené. O tom niet pochybností," konštatoval.


Investičné rozhodnutia podľa šéfa firmy Siemens UK sú rovnováhou medzi faktormi zahŕňajúcimi inovácie a zručnosti a tým, ako ľahko sa obchoduje. "Ak nemáte naozaj silný argument, že inovácie alebo zručnosti sú silné konkrétne tu, podnikateľský dôvod pre investovanie tu bude teraz menej atraktívny, kým nebudeme vedieť, aké bude usporiadanie obchodu," povedal Maier v súvislosti s rozhodnutím Británie odísť z EÚ. Dodal, že britská vláda musí rýchlo pracovať na pláne pre obchodovanie s Európou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies