Siemens modernizuje železničný bezpečnostný systém v Európe

NETKY.SK • 4 August 2015, 13:34 • 2 min
Siemens modernizuje železničný bezpečnostný systém v Európe

MNÍCHOV/BRUSEL - Nemecký Siemens modernizuje železničnú sieť v Belgicku.

slovakia

left justify in out

Koncern získal v konzorciu s infraštruktúrnou dcérou Cofely-Fabricom francúzskeho koncernu Engie objednávku na modernizáciu vyše 2200 km tratí. Jej hodnota dosiahla 510 miliónov eur a konzorcium má práce vykonať do desiatich rokov.
     

Podľa dnešnej informácie koncernu výsledkom rekonštrukcie bude zvýšenie bezpečnosti, presnosti a prepravnej kapacity tratí.
     

V Belgicku sa montuje European Train Control System, ktorý v budúcnosti nahradí vyše 20 európskych železničných kontrolných systémov. Pomocou rádiového systému sa dostanú pod stálu kontrolu vlaky i trate. Systémom sa bude neprerušene sledovať rýchlosť vlakov a v prípade potreby dôjde k znižovaniu ich rýchlosti.
     

Siemens s týmto automatizovaným zabezpečovacím systémom už vybavil trate v Nemecku, Švajčiarsku, Rakúsku, Španielsku, Turecku a v Maďarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies