Sibírou sa opäť šíria lesné požiare; v plameňoch je 100.000 hektárov lesa

NETKY.SK • 23 Máj 2011, 07:34 • 2 min
Sibírou sa opäť šíria lesné požiare; v plameňoch je 100.000 hektárov lesa

Sibírou sa opäť šíria lesné požiare; v plameňoch je 100.000 hektárov lesa

slovakia

left justify in out

img

Rozsiahlymi sibírskymi lesmi sa v týchto dňoch opäť rýchlo šíria požiare. Vyvolávajú spomienky na minuloročné rekordné sucho, ktoré si vyžiadalo desiatky obetí a prinútilo Rusko zastaviť export obilia.
      Ako sa píše na internetovej stránke ministerstva pre výnimočné situácie www.mchs.gov.ru, v plameňoch je približne 100.000 hektárov zalesneného územia, predovšetkým na Ďalekom východe, v Chantyjsko-mansijskom autonómnom okruhu a priľahlých oblastiach.
      V európskej, poľnohospodárskej časť Ruska zatiaľ požiare nevypukli, situácia sa však s pretrvávajúcim suchom môže zmeniť, uviedla agentúra Reuters.
      Počas rekordnej vlny horúčav v lete minulého roka pohltil oheň štvrtinu úrody, zabil desiatky ľudí a pokryl Moskvu mrakom nebezpečného štipľavého dymu. Podľa jedného z popredných ruských meteorológov by sa rekordné sucho v tomto roku nemalo opakovať.
      Minulý mesiac prezident Dmitrij Medvedev nariadil príslušným úradom, aby zabránili opakovaniu vlaňajších devastujúcich lesných požiarov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies