SHMÚ varuje na najbližšie dni: Pozor na poľadovicu, sneh a záveje!

NETKY.SK • 7 Január 2015, 13:35 • 2 min
SHMÚ varuje na najbližšie dni: Pozor na poľadovicu, sneh a záveje!

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre najbližšie dni viacero výstrah, trvať by mali od večera daného dňa do nasledujúceho rána.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok večer (8.1.) vystríhajú meteorológovia Banskobystrický, Trenčiansky, Prešovský a Žilinský kraj pred vetrom prvého stupňa. Ten by mal v polohách nad 1000 metrov krátkodobo dosahovať rýchlosť 20 až 25 metrov za sekundu.
     

V piatok večer (9.1.) opäť upozorňujú na silný vietor, na viacerých miestach Slovenska sa večer bude tvoriť aj poľadovica a snehové jazyky a záveje.
     

Vietor druhého stupňa bude fúkať v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji, na hrebeňoch hôr v nárazoch dosiahne 26 až 32 metrov za sekundu. Vietor s výstrahou prvého stupňa možno očakávať v Trenčianskom a Košickom kraji, ktorý bude v polohe nad 1000 metrov krátkodobo fúkať rýchlosťou 18 až 25 metrov za sekundu.
     

Pred poľadovicou si v piatok večer musia dať pozor vodiči v Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji, snehové jazyky a záveje by sa mali tvoriť v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies