Shia LaBeouf sa odsťahuje na osamotu do Laponska

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 10:46 • 2 min
Shia LaBeouf sa odsťahuje na osamotu do Laponska

ROVANIEMI - Americký herec Shia LaBeouf bude mesiac žiť osamote v chate vo fínskom Laponsku. Urobí tak v rámci umeleckého projektu Alone Together, ktorý odštartoval 12. apríla a zúčastnia sa na ňom aj jeho umeleckí spolupracovníci Nastja Säde Rönkkö a Luke Turner.

slovakia

left justify in out

Každý z nich pritom bude žiť v samostatnej chate v danom regióne. Trojica nebude môcť medzi sebou komunikovať a s vonkajším svetom sa spojí len prostredníctvom textových správ. 

Projekt vznikol v spolupráci s múzeom umenia Kiasma v Helsinkách. Tam je vystavená drevená chata, do ktorej môžu návštevníci a návštevníčky vojsť a osloviť umelcov prostredníctvom spomínaných textových správ. Tí im na ne budú následne odpovedať. Verejnosť si zároveň môže na internete pozrieť videostream z múzea, ktorý sníma spomínanú chatu. V rámci neho sa na obrazovke zobrazujú správy, ktoré si trojica vymieňa s ľuďmi.

Tridsaťročný Shia Saide LaBeouf zaujal v roku 2004 vo filme Ja, robot. Neskôr si zahral v snímkach Constantine (2005), Atentát v Ambassadore (2006) a celosvetovú popularitu mu priniesol prvý film zo série Transformers (2007). Nasledovali úlohy v snímkach Disturbia (2007), Oko dravca (2008), Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008), New York, milujem ťa (2008), Transformers: Pomsta porazených (2009), Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010), Transformers 3 (2011), Zem bez zákona (2012), Pravidlá mlčania (2012), The Necessary Death of Charlie Countryman (2013), Nymfomanka (2013), Železné srdce (2014) či American Honey (2016).

 

S Rönkkö a Turnerom spolupracoval na viacerých umeleckých projektoch, ako napríklad Take Me Anywhere, v rámci ktorého zverejňovali svoje súradnice počas cesty po USA, alebo protestnom videostreame proti americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi s názvom He Will Not Divide Us. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies