Shailene Woodley po zatknutí na proteste poprela vinu

NETKY.SK • 20 Október 2016, 09:44 • 2 min
Shailene Woodley po zatknutí na proteste poprela vinu

LOS ANGELES - Americká herečka Shailene Woodley poprela vinu v prípade obvinení, ktoré voči nej vzniesli po minulotýždňovom zatknutí na proteste proti výstavbe ropovodu v Severnej Dakote.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Kalifornie, ktorá čelí obvineniam zo vstupu na cudzí pozemok a účasti na proteste, tak spravila prostredníctvom svojho právnika Alexandra Reicherta, keďže na stredajšie súdne pojednávanie neprišla.

 


Woodley zatkli v pondelok 10. októbra spoločne s ďalšími 26 ľuďmi na demonštrácii proti výstavbe ropovodu Dakota Access, pričom herečka celý protest ako aj samotné zatknutie streamovala na svojej facebookovej stránke. "Išla som späť k svojmu autu, keď ma policajti schmatli za kabát a povedali mi, že nemôžem pokračovať ďalej. Majú obrovské zbrane, obušky a sťahovacie pásky a nechcú ma nechať odísť," povedala vo videu s tým, že policajti si ju vybrali, pretože je známa. Po zatknutí ju previezli do väznice v neďalekom meste Mandan, odkiaľ ju po niekoľkých hodinách prepustili.


Ropovod Dakota Access bude mať dĺžku 1825 kilometrov a povedie zo Severnej Dakoty cez Južnú Dakotu a Iowu do Illinois. Proti jeho výstavbe protestujú ochrancovia životného prostredia ako aj pôvodní obyvatelia Severnej Dakoty, podľa ktorých ropovod poškodí posvätné miesta na ich území. Spomínanému protestu predchádzalo súdne odmietnutie ich žiadosti o zablokovanie výstavby, ktorá by sa mala začať koncom tohto roka.


Shailene Diann Woodley účinkovala v rokoch 2003 a 2004 v seriáli O.C. California (2003 - 2007). Do povedomia verejnosti sa dostala vďaka snímke Deti moje (2011), pričom za svoj výkon si vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus a získala Independent Spirit Award či MTV Movie Award. Účinkovala aj v seriáli The Secret Life of the American Teenager (2008 - 2013), kde stvárnila hlavnú hrdinku Amy Juergens, a vo filmoch Na vine sú hviezdy (2014), Divergencia (2014), Rezistencia (2015), Snowden (2016) či Séria Divergencia: Experiment (2016).
Informácie pochádzajú z agentúry Reuters, webstránky www.usmagazine.com a archívu agentúry SITA.

Pôvodné články:
https://mobile.reuters.com/article/entertainmentNews/idUSKCN12K05H?il=0
https://www.usmagazine.com/celebrity-news/news/shailene-woodley-pleads-not-guilty-to-criminal-trespassing-w445720


sc;dm



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies