SNS kritizuje návrh rozpočtu. Komu by dala viac?

NETKY.SK • 15 Október 2021, 10:53 • 2 min
SNS kritizuje návrh rozpočtu. Komu by dala viac?

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) v kritike uviedla, že vláda neplánuje zadefinovať do rozpočtu žiadne nárasty platov v segmentoch, kde by to bolo najpotrebnejšie.

slovakia

left justify in out

Strana pokračovala, že vláda nezdvihne učiteľom plat v budúcom roku ani o jeden cent. Namiesto zatraktívnenia učiteľského povolania tak možno očakávať stagnáciu alebo úbytok mladých učiteľov v pedagogickom procese.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Vláda konečne prerokuje návrh rozpočtu a pravidlá na zrýchlenie výstavby diaľnic

 

SNS taktiež kritizovala, že v budúcom roku vyjdú naprázdno v oblasti platov vojaci a policajti"Štát nepočíta s valorizáciou platov ani v štátnej správe. Štát využil a vyťažil obce a mestá počas najťažšej pandemickej situácie viac ako na 100 percent pri boji s ochorením COVID-19, ale keď ich treba za to odmeniť, financie zrazu nie sú. Odmeňovanie pracovníkov v zdravotníctve a sociálnych službách zostalo taktiež bez povšimnutia," dodala strana.

 

img

 

Na svojej oficiálnej webstránke uviedla, že súčasná vláda má k dispozícii najväčší balík peňazí, no nevie ho efektívne využiť. "Ignoruje prudký nárast cien základných potravín, predmetov dennej spotreby pohonných hmôt aj energií. Už teraz sú ceny oproti minulému roku vyššie skoro o 20 %. Prudko stúpajú aj ceny stavebných materiálov čo sa v blízkej budúcnosti premietne do vyšších cien nehnuteľností a občanom spôsobí vážne existenčné problémy," varovala. 

 

K téme: Peter Pellegrini: Matovič ukázal rozpočet zadlžovania a chudoby!

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona