Severná Kórea varuje pred nukleárnou vojnou

NETKY.SK • 2 Október 2012, 06:27 • 2 min
Severná Kórea varuje pred nukleárnou vojnou

Severná Kórea varuje pred nukleárnou vojnou - Politika Severokórejský predstaviteľ vyhlásil, že kórejský polostrov sa stal najnebezpečnejším miestom sveta, kde aj malý konflikt môže odštartovať nukleárnu vojnu. Vo svojom dnešnom prejave na pôde Valného zh

slovakia

left justify in out

img

Severokórejský predstaviteľ vyhlásil, že kórejský polostrov sa stal najnebezpečnejším miestom sveta, kde aj malý konflikt môže odštartovať nukleárnu vojnu.

Vo svojom dnešnom prejave na pôde Valného zhromaždenia (VZ) OSN, námestník severokórejského ministra zahraničných vecí Pak Kil-jon ostro skritizoval Spojené štáty za "nepriateľskú politiku" voči Severnej Kórei, ktorá vytvorila "bludný kruh konfliktov a eskalovania situácie" a priviedla kórejský polostrov na pokraj nukleárnej vojny.

Pak takisto obvinil Spojené štáty zo snahy okupovať celý polostrov použitím vojenskej sily a využiť ho ako "vstupnú bránu" na ovládnutie celého ázijského kontinentu. 

Námestník ministra vyhlásil, že Amerika má pripravený scenár novej kórejskej vojny, ale od jeho implementovania ju doposiaľ vždy odradila hrozba konfliktu so Severnou Kóreou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies