Severná Kórea žiada po záplavách Južnú Kóreu o pomoc

NETKY.SK • 7 September 2010, 12:03 • 2 min
Severná Kórea žiada po záplavách Južnú Kóreu o pomoc

Severná Kórea žiada po záplavách Južnú Kóreu o pomoc

slovakia

left justify in out

img

Severná Kórea po záplavách z uplynulého mesiaca požiadala Južnú Kóreu o pomoc vo forme dodávok ryže, cementu a stavebných zariadení. Príslušnú žiadosť dostal Soul ešte v sobotu od severokórejského Červeného kríža, informovalo dnes juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie.
      Žiadosť dostala Južná Kórea dva dni pred oznámením komunistického suseda o tom, že prepustí siedmich členov posádky juhokórejskej rybárskej lode, ktorá minulý mesiac vstúpila do jej teritoriálnych vôd.
      Soul žiadosť Severnej Kórey podľa oznámenia zváži. Pchjongjang reagoval na ponuku juhokórejského Červeného kríža, že chudobnej susednej krajine dodá potraviny, lieky a ďalšiu humanitárnu pomoc pre obete povodní vo výške desiatich miliárd wonov (6,64 mil. eur).
      Severokórejské štátne médiá koncom augusta informovali, že pre záplavy v pohraničnej oblasti s Čínou museli do bezpečia evakuovať tisíce ľudí.
      Napätie medzi oboma kórejskými štátmi sa znova výrazne zvýšilo po marcovom potopení juhokórejskej vojenskej lode, pri ktorom zahynulo 46 námorníkov. Soul na základe medzinárodného vyšetrovania obviňuje zo zodpovednosti Severnú Kóreu, ktorá to dôrazne popiera.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies