Severná Kórea hrozí odvetou za vojenské cvičenia Južnej Kórey

NETKY.SK • 4 August 2010, 06:42 • 2 min
Severná Kórea hrozí odvetou za vojenské cvičenia Južnej Kórey

Severná Kórea hrozí odvetou za vojenské cvičenia Južnej Kórey

slovakia

left justify in out

img

Severokórejská armáda pohrozila dnes Južnej Kórei odplatou v súvislosti s jej plánovanými námornými vojenskými cvičeniami, ktoré sa majú konať tento týždeň neďaleko spornej námornej hranice pri Kórejskom polostrove.
      Armáda Severnej Kórey rozdrví juhokórejské vojenské cvičenia silným fyzickým úderom a varuje všetky civilné lode, aby nevstupovali do vôd pri námornej hranici, uviedla oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA.
      Južná Kórea plánuje manévre od štvrtka do pondelka budúceho týždňa. Budú sa konať krátko po spoločných cvičeniach s americkými námornými silami v Japonskom mori, ktoré mali vyslať silné varovanie Severnej Kórei v súvislosti s marcovým potopením juhokórejskej vojnovej lode. Pchjongjang, ktorý zodpovednosť dôrazne odmieta, aj kvôli tomuto cvičeniu hrozil vojnou.
      Medzinárodné vyšetrovanie pod vedením Soulu došlo k záveru, že juhokórejskú korvetu v Žltom mori potopilo torpédo severokórejskej ponorky. O život prišlo 46 námorníkov. Soul a Washington to označili za najhorší vojenský útok na Južnú Kóreu od skončenia Kórejskej vojny v roku 1953.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies