Šesťčlenná iracká rodina utečencov sa dnes z ČR vracia do vlasti

NETKY.SK • 23 September 2016, 08:24 • 2 min
Šesťčlenná iracká rodina utečencov sa dnes z ČR vracia do vlasti

PRAHA - Šesťčlenná rodina utečencov z Iraku, ktorá našla útočisko v Českej republike vďaka Nadačnému fondu Generace 21, sa rozhodla pre návrat do vlasti.

slovakia

left justify in out

Informáciu verejnoprávnej Českej televízie potvrdili dnes pre internetový server Novinky.cz hovorkyňa rezortu vnútra ČR Lucie Nováková i hovorca spomínaného fondu Martin Frýdl.

 

Kresťanskí utečenci sa do Iraku vracajú, ako vyplýva z ich informácií, na vlastné náklady, pričom sa pre tento krok rozhodli z viacerých dôvodov, od zdravotných až po psychické, ale aj kvôli pocitu, že sa situácia v ich vlasti v ostatných mesiacoch zlepšila.

 

Ešte v apríli opustilo ČR iných 25 Iračanov, ktorí sa vybrali do Nemecka. Tamojšia justícia však rozhodla, že by sa mali vrátiť do ČR, čo sa však nestalo. Traja z nich zmizli, 17 získali cirkevný azyl. Pätica ostávajúcich môže v súvislosti s rodinnými väzbami zostať v spolkovej republike.

 

Iných 16 utečencov z Iraku požiadalo v ČR takisto o návrat do vlasti, neskôr však vyjadrilo ľútosť nad týmto rozhodnutím.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies