Slávny americký výrobca zbraní podal návrh na vyhlásenie konkurzu

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 17:39 • 2 min
Slávny americký výrobca zbraní podal návrh na vyhlásenie konkurzu

DECATUR/ALABAMA - Holdingová spoločnosť Remington Outdoor, ktorá vlastní výrobcu strelných zbraní Remington Arms, podala návrh na vyhlásenie konkurzu.

slovakia

left justify in out

Dlhy sú 250 miliónov dolárov

Podľa agentúry Bloomberg bol návrh na vyhlásenie konkurzu podaný na súd v Alabame. Dôvodom sú zvýšené záväzky Remington Outdoor voči veriteľom.

 

Dcérskou spoločnosťou Remington Outdoor je Remington Arms, jeden z najstarších a najväčších amerických výrobcov strelných zbraní a streliva.

 

img

 

Návrh na vyhlásenie konkurzu je súčasťou procesu predaja spoločnosti. Remington bude pokračovať v činnosti, kým bude vymýšľať plány na zmenu majiteľa a vyplatenie dlhov. Tiež bude pokračovať v hľadaní kupca, ten proces sa začal mesiace predtým, ako firma požiadala o súdnu ochranu pred veriteľmi.

 

Spoločnosť dlhuje rôznym veriteľom viac ako 250 miliónov dolárov, vrátane dlhu vo výške 12,5 miliónov dolárov domovskému mestu Huntsville v Alabame, ktoré poskytlo pôžičku na pomoc pri modernizácii výrobného závodu.

 

Dva bankroty za dva roky

Toto je druhý bankrot spoločnosti Remington Outdoor za dva roky. V roku 2018 spoločnosť začala tento postup z dôvodu akumulovaných dlhov.

 

img

Spoločnosť uviedla, že znížený predaj zbraní mu zabránil zarobiť si peniaze ani po reštrukturalizácii svojich financií v prvom bankrote. Remington v minulom roku dosiahol tržby 437,5 miliónov dolárov, čo je asi o polovicu menej v porovnaní s rokom 2016.

 

Pokles predaja zbraní

Bankrot zbrojnej spoločnosti nastal uprostred poklesu predaja strelných zbraní. Obyvatelia Spojených štátov začali menej kupovať zbrane po tom, ako Donald Trump vyhral prezidentské voľby v USA v roku 2016.

 

img

 

Trump je proti obmedzeniam v otázke obehu strelných zbraní. V tomto ohľade Američania, bez strachu zo sprísnenia pravidiel získavania zbraní, ich v posledných rokoch nekupovali tak aktívne ako predtým.

 

Výrobca zbrani Remington Arms bol založený v roku 1816. Je najväčší v USA výrobca brokovníc a pušiek. Spoločnosť vyvinula alebo prijala viac kaziet ako ktorýkoľvek iný výrobca zbraní na svete. Jej zbrane sa používali v mnohých ozbrojených konfliktoch 19. a 20. storočí, a to aj počas Prvej a Druhej svetovej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies