Seržant Bergdahl sa vrátil do služby v armáde

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 18:52 • 2 min
Seržant Bergdahl sa vrátil do služby v armáde

WASHINGTON - Seržant americkej armády Bowe Bergdahl, ktorý strávil v zajatí afganského hnutia Taliban takmer päť rokov, sa dnes vrátil do služby v amerických ozbrojených silách; bude k dispozícii armádnym vyšetrovateľom na vypočúvanie v otázke jeho zmiznutia v roku 2009.

slovakia

left justify in out

Bergdahl je pridelený na základňu americkej armády San Antonio-Fort Sam Houston v Texase. Na tomto mieste sa tiež zotavoval z následkov dlhoročného zajatia, doplnila agentúra Associated Press.
     

Presný rozsah jeho služobných povinností nie je zatiaľ zverejnený. Armáda v stručnej správe oznámila, že jeho pridelením k Piatej armáde USA môže bývalý zajatec "prispieť k misii" domácej bezpečnosti. Vyšetrovanie okolností jeho zmiznutia a zajatia Talibanom bude podľa armády pokračovať.
     

Bergdahla prepustili zo zajatia 31. mája výmenou za piatich vysokopostavených veliteľov afganského Talibanu, ktorých väznili na Kube vo väznici Guantánamo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies