Sergej Lavrov: Ruská zahraničná politika nemá ideologické sfarbenie

NETKY.SK • 28 August 2018, 13:11 • 2 min
Sergej Lavrov: Ruská zahraničná politika nemá ideologické sfarbenie

MOSKVA - Ruská zahraničná politika nie je poznačená žiadnou ideológiou. Rusko je pripravené spolupracovať so všetkými partnermi, povedal v rozhovore pre denník Pravda, ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som zdôrazniť, že Rusko je otvorené konštruktívnej spolupráci so všetkými krajinami, a to nielen v Európe, ktoré prejavujú záujem. Navyše sme pripravení spolupracovať do tej miery, do akej sú pripravení spolupracovať naši partneri," povedal Lavrov.

 

Odpovedajúc na otázku, či je pre Rusko výhodný nástup k moci tzv. "populistov“, v niektorých európskych krajinách, Lavrov povedal, že Moskva sa "týmto spôsobom a v takejto pojmovej systéme" snaží nemyslieť. Pre Rusko nie je dôležitá stranícka ani ideologická príslušnosť ľudí, ktorí sa dostali k moci v iných krajinách.

 

Minister zdôraznil, že preferuje nepoužívať takéto "nálepky“, pretože znamená len to, že politikom "sa podarilo reagovať na požiadavky voličov" a ponúkli recepty na riešenie problémov.

 

"Z praktického hľadiska je dôležité pochopiť, že ruská zahraničná politika nemá ideologické sfarbenie," zdôraznil minister. Zároveň Moskva pozorne sleduje procesy, ktoré sa odohrávajú v krajinách Európy, pretože "nie je ľahostajná tomu, čo sa deje pri našich dverách." 

 

"Som si istý, že drvivá väčšina ľudí v Európe je zainteresovaná v pokojnom a prosperujúcom kontinente, a nechceli by sa vrátiť časov "studenej vojny," povedal Lavrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies