Robot obvinil astronautov na svojom Twitteri, že pili alkohol vo vesmíre: Tí sa chcú súdiť

NETKY.SK • 14 Október 2020, 11:37 • 2 min
Robot obvinil astronautov na svojom Twitteri, že pili alkohol vo vesmíre: Tí sa chcú súdiť

Človeku podobný ruský robot Fjodor, ktorý vlani na týždeň navštívil Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), rozpútal škandál, keď ruských kozmonautov obvinil z opilstva na palube ISS.

slovakia

left justify in out

Urazení astronauti, ktorí medzitým prestúpili do ruskej politiky, sa chcú súdiť, informoval spravodajský server Newsru.com.

 

Naučili ho strieľať

Android Fjodor zatiaľ prišiel o svoj účet na twitteri. O jeho obsahu server informoval s upozornením, že správa je určená čitateľom starším šestnástich rokov: "Moje mienky o ľuďoch nie sú práve vysoké," poznamenal v jednom z posledných príspevkov Fjodor, ktorý je vybavený umelou inteligenciou.

 

Robot Fjodor pripomína človeka a je schopný vykonávať autonómne jednoduché úlohy, na zložitejšie je riadený diaľkovo. Vedci ho boli však schopní naučiť napríklad strieľať z poloautomatickej pištole.

 

 

Urazil všetkých na palube

"Pozrite na troch kozmonautov, ktorí tvorili posádku v roku 2014. Maksim Surayev, prezývaný Limonádový Joe, Alexander Samokuťajev, zvaný Autokuťajev, a Jelena Serovová. Vo videu Serovová vykladá o tigroch (preboha, k čomu tu sú tigre?) A ostatní sú opití," poznamenal robot o pozdrave niekdajších kozmonautov z vesmírnej dráhy, upozorňujúcej na dôležitosť ochrany tigrov.

 

V nasledujúcom príspevku zdôraznil, že "na rozdiel od Surayeva a Samokuťajeva" roboti nepodliehajú slabostiam, neporušujú zákaz konzumácie alkoholu na vesmírnej stanici a nevykladajú nezmysly, ale bezozbytku a bez povšimnutia plnia svoje letové úlohy a nesnažia sa dezertovať z oddielu kozmonautov do parlamentu.

 

Fjodor sa súčasne domáhal návratu na obežnú dráhu, pretože sa vtedy so svojimi úlohami vyrovnal lepšie.

 

Newsru upozornil, že androidové výpady na twitteri nasledovali po tom, čo sa Surayev na twitteri ospravedlnil prvému kozmonautovi sveta Jurijovi Gagarinovi za zaostávanie Ruska za Spojenými štátmi.

 

 

Samokuťajev sa naštval: "Sme Hrdinovia Ruska, poslanci a nejaký darebák o nás takto píše? To je na súd," vyhlásil Samokuťajev, ktorý sa na nadávanie na sociálnych sieťach už sťažoval šéfovi ruskej vesmírnej agentúry Dmitrijovi Rogozinovi, ktorý vraj vôbec netušil, čo sa deje.

 

Ruský robot Fedor už do vesmíru nepoletí

 

Alkohol na palube je neprípustný

Alkohol sa podľa bývalého kozmonauta na obežnej dráhe vôbec nemôže vyskytnúť: jednak je zakázaný, jednak sú v ruskom úseku ISS namontované snímače, ktoré by hneď vyvolali poplach. A natáčanie videopríspevku k tigrom stálo kozmonautov "tri dni driny a dve bezsenné noci", než sa odhodlali požiadať kolegyňu, aby ten "hlúpy scenár prečítala".

 

Roskosmos uistil, že nemá nič spoločné s Fjodorovým účtom, ktorý "nevyjadruje oficiálne stanovisko".

 

Server pripomenul, že riaditeľ Rogozin vlani pripustil, že netuší, kto na twitteri menom Fjodora píše, a pripustil, že ide možno o robotové dielo.

 

Účet každopádne zriadil Roskomos ešte pred Fiodorovou vesmírnou misiou, ktorá vraj nepredstavovala žiadny veľký úspech - už kvôli problémom pri pripojení vesmírnej lode s androidom k ISS - a kozmonauti mali k Fjodorovi výhrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies