Sergej a Alexander Salmanovovci sa sťažujú na ústavnom súde

NETKY.SK • 6 September 2013, 15:10 • 2 min
Sergej a Alexander Salmanovovci sa sťažujú na ústavnom súde

KOŠICE – Ústavný súd (ÚS) SR sa bude zaoberať ústavnými sťažnosťami podnikateľov Sergeja S. a Alexandra S. Ako dnes informovala hovorkyňa ústavného súdu Anna Pančurová, ÚS registruje tri ústavné sťažnosti podnikateľov Sergeja Salmanova a Alexandra Salmanova Dvoma sťažnosťami sa preskúmania rozhodnutia Najvyššieho súdu Slovenskej republiky domáha Sergej Salmanov, jednou Alexander Salmanov.

slovakia

left justify in out

Sťažnosť Sergeja Salmanova doručili ústavnému súdu 19. júna. Sťažovateľ v nej namieta zákonnosť svojej väzby a porušenie základných práv a slobôd postupom a rozhodnutím Najvyššieho súdu Slovenskej republiky z 22. apríla 2013. Sťažovateľ žiada zrušenie tohto rozhodnutia NS SR, prepustenie z väzby a priznanie primeraného finančného zadosťučinenia.

S ďalšími dvoma ústavnými sťažnosťami sa na ústavný súd obrátili fyzické osoby Sergej Salmanov a Alexander Salmanov 25. júna. Obaja vo svojich sťažnostiach namietajú porušenie základného práva sťažovateľa na súdnu ochranu, práva na spravodlivé prerokovanie záležitosti nezávislým a nestranným súdom. V sťažnosti píšu, že ich práva boli porušené postupom a uznesením NS SR z 22. apríla 2013. Sťažovatelia požadujú zrušenie tohto uznesenia.

Ako dnes informovala Pančurová, všetky tri sťažnosti boli náhodným výberom pridelené sudcovi spravodajcovi, ktorý v súčasnosti vykonáva procesné úkony súvisiace so skúmaním a zabezpečovaním konania na predbežné prerokovanie v príslušnom senáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies