Sekera sa už zoznamuje s Hurricanes

NETKY.SK • 2 September 2013, 09:28 • 2 min
Sekera sa už zoznamuje s Hurricanes

RALEIGH - Hokejový obranca Andrej Sekera sa už zoznamuje s novým pôsobiskom. V závere júna vymenilo Buffalo dvadsaťsedemročného beka do Caroliny.

slovakia

left justify in out

V tíme Sabres strávil celú doterajšiu kariéru v NHL, momentálne sa zoznamuje s novým prostredím. Za sebou má už aj prvé tréningy v Raleigh Center Ice. Výmena ho prekvapila, dozvedel sa o nej o druhej ráno. "V tomto biznise to už takto chodí. Stále musíte počítať aj s podobnou vecou. Vymenili ma, nič sa nedeje, život ide ďalej. Som šťastný, že môžem začať s čistým štítom a dokázať niečo sebe a tiež tomuto tímu," povedal v rozhovore pre News Observer Sekera.

Hurricanes hľadali po poslednej sezóne nové tváre do obrany. V ročníku 2012/2013 inkasovali v priemere 3,31 gólu na zápas a patrili medzi najslabšie tímy v tomto smere v súťaži. Sekera by mal pomôcť nielen pri plnení defenzívnych úloh, ale aj v zvýšení počtu striel a ohrozovaní súperovej bránky. "Hral som proti nemu už niekoľko rokov a viem, že je dobrým hráčom. Je výborný korčuliar, má aj ďalšie výborné vlastnosti a v podstate všetko robí dobre," povedal na adresu novej akvizície kapitán Hurricanes Eric Staal. 

Sekera má dostatok skúseností, ktoré v Caroline hľadali. "Rád korčuľujem i útočím. V našom pásme sa snažím o jednoduchú hru a sústredím sa na prvú prihrávku. Snažím sa pomôcť v obrane, ale aj v útoku," charakterizoval sa Sekera, ktorý leto strávil doma na Slovensku. Súčasťou jeho programu bol aj predolympijský kemp reprezentácie. Na pôsobenie v Sabres už veľmi nemyslí. Pred sebou má nové úlohy a výzvy v Hurricanes. "Zmeny sa môžu stať kedykoľvek. Možno v Buffale usúdili, že im už nemôžem poskytnúť to, čo práve potrebujú. Všade chcete začať úspešne, nechcete sklamať ľudí, ktorí vás chcú. Budem tvrdo pracovať, hrať moju hru a dúfam, že pomôžem Caroline," zakončil pre News Observer Sekera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies