Šéf SFZ Kováčik: Reprezentanti budú bez štartovného, odmeny dostanú len za výsledky a postup

NETKY.SK • 6 Október 2016, 16:09 • 2 min
Šéf SFZ Kováčik: Reprezentanti budú bez štartovného, odmeny dostanú len za výsledky a postup

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti nedostanú v kvalifikačnom cykle MS 2018 plošné štartovné, ktoré od vedenia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) žiadali. Aparát im vyplatí len odmeny za dosiahnuté výsledky a prípadný postup na šampionát v Rusku. Prezident SFZ Ján Kováčik na štvrtkovom brífingu prezradil ich výšku v konkrétnych zápasoch. Najviac, až 150.000 eur, si môžu zarobiť za víťazstvo nad Anglickom, pričom polovicu im SFZ vyplatí hneď a druhú časť až v prípade postupu.

slovakia

left justify in out

Za remízu s Albiónom dostanú hráči polovicu zo 150.000 eur, t.j. 75.000 eur. Triumf nad Škótskom a Slovinskom, teda súpermi "druhého sledu", ocenil SFZ sumou 100.000 eur (za remízu 50.000 eur - pozn.). V prípade ďalších súperov v F-skupine eliminačných bojov Litvy a Malty dostanú hráči peniaze len za víťazstvo - konkrétne sumu 100.000 eur.

 

"V stredu večer sme absolvovali stretnutie s hráčmi a reprezentačnými trénermi. Hráči prijali ponuku, ktorú im SFZ ponúkol. Pôjdeme tak podľa doterajšieho režimu, čiže hráči nedostanú štartovné, ale odmeny za konkrétne výsledky a prípadný postup," prezradil Kováčik, ktorý nevyhovel požiadavke hráčom vyplácať štartovné vo výške 5000 eur pre každého v nominácii za "ostrý" zápas. "Nebudeme meniť model každé dva roky. Systém motivácie, bonity súpera a vyplácanie časti odmien bude aj v budúcnosti filozofiou a politikou zväzu," dodal šéf SFZ.

 

Na margo požiadavky hráčov Kováčik poznamenal: "Musíme si uvedomiť, na čo máme a aká je ekonomická situácia na Slovensku. Nie sme gigant ako Microsoft alebo Apple, aby sme dokázali zásadne zmeniť podmienky. Sme radi, že po majstrovstvách Európy vo Francúzsku sme si udržali kľúčových sponzorov, ale treba dodať, že ďalší nestoja za dverami. Chcem tiež poznamenať, že SFZ nemôže na vyplácanie odmien použiť peniaze zo štátneho rozpočtu. Tie dostáva zväz na zabezpečenie výdavkov ohľadom jednotlivých reprezentácií ako sú doprava a ubytovanie."

 

Slovenskí futbalisti žiadali zmenu v prerozdelení odmien oproti minulej kvalifikácii. Od vedenia zväzu požadovali plošnú sumu 5000 eur pre každého hráča v nominácii bez ohľadu na výsledok daného zápasu. V prípade 23 hráčov by išlo o sumu 115.000 eur. Podobný model fungoval aj v kvalifikácii MS 2014, štartovné však malo vtedy výšku 2500 eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies