Šéf PSA ubezpečil Merkelovú, že prípadné prevzatie Opelu závody neohrozí

NETKY.SK • 22 Február 2017, 09:02 • 2 min
Šéf PSA ubezpečil Merkelovú, že prípadné prevzatie Opelu závody neohrozí

BERLÍN - Šéf automobilky PSA Group Carlos Tavares ubezpečil nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, že prípadné prevzatie firmy Opel francúzskou spoločnosťou neohrozí nemecké závody či pracovné miesta.

slovakia

left justify in out

PSA Group a General Motors (GM) už približne týždeň rokujú o predaji európskej divízie GM, ktorú tvoria Opel a Vauxhall. Diskusie však vyvolali nervozitu v Nemecku aj Británii, či to nepovedie k strate pracovných miest.

 

Ako však uviedol hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert, Tavares dnes na stretnutí s Merkelovou potvrdil, že Opel si aj po prevzatí uchová svoju nezávislosť a meniť sa nebudú ani doterajšie garancie v oblasti zamestnanosti a investícií. V rámci kolektívnej zmluvy má okolo 19.000 zamestnancov firmy Opel v Nemecku garantované pracovné miesta do konca budúceho roka. Súčasný vlastník GM sa okrem toho zaviazal k investíciám do závodov až do konca roka 2020.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies