Šéf Pentagónu vyzval Peking na užšie vojenské kontakty

NETKY.SK • 18 September 2012, 10:46 • 2 min
Šéf Pentagónu vyzval Peking na užšie vojenské kontakty

Šéf Pentagónu vyzval Peking na užšie vojenské kontakty - Politika Minister obrany USA Leon Panetta vyzval dnes Čínu, aby umožnila užšie vojenské kontakty medzi oboma krajinami s cieľom znížiť riziko konfrontácie. Predstavitelia Pentagónu sa dlho sťažujú,

slovakia

left justify in out

img

Minister obrany USA Leon Panetta vyzval dnes Čínu, aby umožnila užšie vojenské kontakty medzi oboma krajinami s cieľom znížiť riziko konfrontácie.
      Predstavitelia Pentagónu sa dlho sťažujú, že Peking nie je dostatočne otvorený, pokiaľ ide o rýchle budovanie čínskej armády. Čínski činitelia, naopak, obviňujú Washington z toho, že vníma ich krajinu nedôverčivo cez hľadáčik studenej vojny, píše agentúra Reuters.
      Panetta svojmu čínskemu rezortnému kolegovi Liang Kuang-lieovi povedal, že Washington a Peking by mali rozvíjať bližšie armádne kontakty a vyhýbať sa nedorozumeniam, ktoré by mohli prerásť do konfrontácie.
      "Naším cieľom je, aby Spojené štáty a Čína vytvorili najdôležitejší bilaterálny vzťah na svete, a kľúčom k tomu je vytvorenie silného vzťahu medzi armádami," povedal Panetta v úvode rozhovorov s čínskymi armádnymi a vládnymi predstaviteľmi.
      Najdôležitejšie v tomto úsilí sú podľa šéfa Pentagónu kontakty na vysokej úrovni, ktoré znižujú potenciál nesprávnej kalkulácie, podporujú väčšie porozumenie a zvyšujú dôveru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies