Minister Krajčí robil čistky na kardiológii v Košiciach. Odborníka vymenil za priemyselného manažéra

NETKY.SK • 5 Február 2021, 13:38 • 2 min
Minister Krajčí robil čistky na kardiológii v Košiciach. Odborníka vymenil za priemyselného manažéra

BRATISLAVA - Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) František Sabol skončil vo funkcii na pokyn ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) bez uvedenia dôvodov odvolal dlhoročného riaditeľa kardiocentra v Košiciach Františka Sabola, ktorý ho viedol 17 rokov.

 

Odvolanie prebehlo bez vysvetlenia

„Dnes ma pán minister odvolal, osobne som bol v Bratislave. Dôvody som nepočul žiadne. Bolo to veľmi krátke, strohé,“ informoval Sabol.

 

Ako povedal pre portál Korzár.sk, aj naďalej ostane pracovať v kardioústave, kde bude naďalej pôsobiť ako prednosta. Sabol je pritom jediným kardiochirurgom s titulom profesor na Slovensku.

 

Dočasné riešenie

Minister Krajčí poveril dočasným vedením VÚSCH Antona Juru, ktorý je skúseným manažérom s dlhoročnou praxou v riadení prevažne priemyselných spoločností.

 

Podpredsedom predstavenstva sa stal Martin Studenčan a členom predstavenstva Štefan Lukačin. Aktuálne ide iba o dočasné riešenie, kým neprebehne výberové konanie, na nové vedenie kardioústavu, ktoré by sa malo uskutočniť už čoskoro.

 

Podporu Sabolovi vyjadrili aj zamestnanci VÚSCH, odborári, Lekárska fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach aj súčasné vedenie mesta.

 

Čo si od nového vedenia Krajčí sľubuje?

Ako uviedlo ministerstvo, od nového vedenia VÚSCH očakáva, že rozšíri spektrum medicínskych výkonov, zvýši kvalitu poskytovaných služieb a zlepší pracovné podmienky zamestnancov. 

 

„Okrem rozšírenia spektra medicínskych výkonov a zvýšenia kvality poskytovaných služieb pacientov od nového vedenia očakávam aj skvalitnenie pracovných podmienok zamestnancov. Verím, že aj vďaka tomu sa podarí manažmentu pritiahnuť naspäť do nemocnice špičkových odborníkov, ktorí v uplynulých rokoch z VÚSCH odišli. Na konci dňa majú pozitívne zmeny pocítiť najmä pacienti, pre ktorých bude kvalitná zdravotná starostlivosť dostupná aj v ich regióne a nebudú nútení cestovať do zvyšných dvoch špecializovaných ústavov v Banskej Bystrici alebo Bratislave,“ povedal Krajčí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies