Šéf NATO varoval Sýriu pred použitím chemických zbraní

NETKY.SK • 4 December 2012, 14:46 • 2 min
Šéf NATO varoval Sýriu pred použitím chemických zbraní

Šéf NATO varoval Sýriu pred použitím chemických zbraní - Politika Brusel - Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen dnes vyhlásil, že prípadné použitie chemických zbraní sýrskou vládou by podnietilo okamžitú medzinárodnú odozvu. Informovala o tom age

slovakia

left justify in out

imgBrusel - Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen dnes vyhlásil, že prípadné použitie chemických zbraní sýrskou vládou by podnietilo okamžitú medzinárodnú odozvu. Informovala o tom agentúra Reuters.
      "Možné použitie chemických zbraní by bolo pre celé medzinárodné spoločenstvo úplne neprijateľné," povedal Rasmussen novinárom.
      "Ak sa ktokoľvek uchýli k použitiu týchto hrozných zbraní, potom očakávam okamžitú reakciu zo strany medzinárodného spoločenstva," dodal šéf NATO.
      Biely dom v pondelok varoval, že nasadenie chemických zbraní v Sýrii by bolo prekročením "červenej čiary". Podľa Bieleho domu sa sýrskemu režimu nedarí zastaviť postup povstalcov konvenčnými prostriedkami, čo zvyšuje obavy USA z možného použitia chemických zbraní.
      Podľa zdroja z Pentagónu americké a spojenecké tajné služby v uplynulých dňoch zaznamenali premiestňovanie súčastí sýrskeho chemického arzenálu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies