Celá sezóna F1 by sa mala podľa Ecclestona zrušiť

NETKY.SK • 5 Apríl 2020, 11:43 • 2 min
Celá sezóna F1 by sa mala podľa Ecclestona zrušiť

LONDÝN - Dlhoročný šéf formuly 1 Bernie Ecclestone je za zrušenie celej tohtoročnej sezóny. Pre pandémiu koronavírusu je podľa neho nereálne, aby sa odjazdil dostatočný počet veľkých cien, na základe ktorých by bol potom korunovaný nový šampión.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie 

"Mali by sme šampionát v tomto roku zastaviť a dúfajme, že na budúci rok opäť začneme. Neviem ako by sa mohol v tejto sezóne odjazdiť potrebný počet pretekov. Sme v ťažkej situácii," uviedol 89-ročný Ecclestone pre BBC Radio.

 

img

 

Pravidlá o počte pretekov

Podľa pravidiel sa musí v sezóne uskutočniť aspoň osem podujatí, aby mohli vyhlásiť majstra sveta. Ak by sa šampionát F1 napokon predsa uskutočnil, Ecclestone vidí jediného favorita na zisk titulu - Brita Lewisa Hamiltona.

 

img

 

Začiatok v Kanade je stále reálny 

Šíriaci sa koronavírus stále neumožnil odštartovať tohtoročný šampionát F1. Úvodnú Veľkú cenu Austrálie odvolali iba niekoľko hodín pred prvým tréningom. Celkovo sa doteraz nemohlo uskutočniť osem veľkých cien, sezóna by sa tak mala začať až 14. júna v Kanade. V histórii sa ešte nestalo, aby F1 odštartovala v takomto neskorom termíne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Formula 1 Racing Cars (@crazyf1fan),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona