Šéf Daimleru sa neobáva dôsledkov brexitu a Trumpovho cla

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 16:17 • 2 min
Šéf Daimleru sa neobáva dôsledkov brexitu a Trumpovho cla

ŽENEVA - Nemecká automobilka Daimler sa neobáva dôsledkov brexitu a ani hrozieb amerického prezidenta Donalda Trumpa, že zavedie vysoké clo na dovoz áut do Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes na ženevskom autosalóne šéf Daimleru Dieter Zetsche. Dodal, že „teraz neplánujeme stavať závod vo Veľkej Británii. Myslíme si, že Angličania budú aj v budúcnosti radi kupovať naše automobily“.

 

Názory politikov o dôsledkoch vystúpenia Británie z EÚ treba chápať podľa Zetscheho ako základ rokovaní. Zvyčajne to býva tak, že sa na ich konci dosiahnu celkom iné výsledky, než sa pôvodne predpokladali.

 

Zetsche nevidí dôvod na paniku ani v prípade hrozieb prezidenta Trumpa, že zavedie clo na dovážané autá. „Už totiž zazneli výroky, že nová americká administratíva pokladá slobodný obchod za pozitívny aspekt,“ uviedol manažér. Daimler zamestnáva vo svojom závode v Tuscaloose (štát Alabama) 22.000 ľudí. A v ňom pripravuje ďalšie významné investície.

 

Šéf Daimleru poznamenal, že treba vyčkať na konečné rozhodnutia americkej vlády a ak bude treba, potom upraví koncern model svojho podnikania.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies