Šéf Daimleru pochybuje o prínose prémie pre odbyt elektromobilov

NETKY.SK • 18 December 2016, 12:42 • 2 min
Šéf Daimleru pochybuje o prínose prémie pre odbyt elektromobilov

BERLÍN - Dieter Zetsche, Šéf nemeckého automobilového koncernu Daimler, posudzuje prémiu ako silný stimul na kúpu elektromobilov skepticky.

slovakia

left justify in out

Pre dnešné vydanie Bild am Sonntag povedal, že „úspech príde až po tom, keď zákazníkov e-autami presvedčíme a budeme fascinovať“. Dodal, že zatiaľ nie je veľkým podporovateľom akejkoľvek subvencie zameranej na odbyt elektroáut. Tvrdí, že nijaký stimul nikdy nepresadí nehospodárnu technológiu.

 

Po zhode o podpore elektromobility, ktorá sa v Nemecku dosiahla v apríli tohto roku, sa vyjadril celkom ináč. Podpora „pomôže rýchlejšie než doteraz dostať autá s elektrickým pohonom na cesty“. Magnetom pre kúpu elektroauta sa mala stať subvencia 4000 eur. Na nej sa mali podieľať štát a výrobcovia.

 

V Daimleri sa počíta s tým, že v roku 2025 bude z celkového počtu áut, ktoré sa vyrobia v jeho závodoch, 15 až 25 % elektromobilov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies