Šéf britskej diplomacie chýbal na "rodinnej fotografii" ministrov

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 08:18 • 2 min
Šéf britskej diplomacie chýbal na "rodinnej fotografii" ministrov

LONDÝN - Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson dnes chýbal na "rodinnej fotografii" predstaviteľov, ktorí sa vo Washingtone zúčastnili na konferencii o boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson, ktorý bol na stretnutí tiež prítomný, vydal vyhlásenie, kde vyjadril sústrasť nad obeťami útoku pri britskom parlamente v Londýne.

 

"Americký ľud je v duchu a v modlitbách s ľudom Spojeného kráľovstva. Odsudzujeme tieto strašné násilné činy, lebo obete nerozlišujú, či zomreli rukou problémových jednotlivcov alebo teroristov," dodal Tillerson.

 

Aj Biely dom odsúdil útoky autom a nožom v Londýne, pri ktorých zomreli najmenej štyria ľudia, vrátane útočníka a policajta. Prezident Donald Trump podľa hovorcu Seana Spicera sleduje vývoj situácie.

 

Trump sa podľa hovorcu dnes telefonicky rozprával s britskou premiérkou Theresou Mayovou a povedal jej, že Biely dom oceňuje "rýchly zásah britskej polície a záchranárov". Spicer dodal, že mesto Londýn a britská vláda majú "úplnú podporu" Spojených štátov.

 

Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí Mark Toner oznámil, že USA sú pripravené pomôcť akýmkoľvek spôsobom. "Bezpečnosť amerických občanov v zahraničí je jednou z našich najvyšších priorít. Naše veľvyslanectvo v Londýne pozorne situáciu sleduje," dodal Toner.

 

Americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti tiež vydalo vyhlásenie odsudzujúce dnešný útok pri britskom parlamente: "Ministerstvo stojí solidárne po boku našich priateľov v Spojenom kráľovstve a odsudzuje dnešný hrozný útok pri parlamente. Sme v kontakte s našimi britskými kolegami, monitorujeme tragické udalosti a pomáhame s prebiehajúcim vyšetrovaním."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies