Šéf austrálskej asociácie sa zastal Kyrgiosa

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 13:12 • 2 min
Šéf austrálskej asociácie sa zastal Kyrgiosa

MELBOURNE - Prezident Austrálskej tenisovej asociácie (TA) Craig Tiley sa verejne zastal hráča z predmetnej krajiny Nicka Kyrgiosa v súvislosti s nedávno medializovanými výhradami proti správaniu tohto mladíka a jeho generačného druha od protinožcov Bernarda Tomica. "Od vlaňajšieho disciplinárneho konania voči nemu vynaložil citeľné úsilie zlepšiť svoje výkony aj správanie, všetka česť," napísal v komuniké Tiley.

slovakia

left justify in out

Šéfka výpravy Austrálie na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro Kitty Chillerová minulý týždeň upozornila, že konečné slovo pri schvaľovaní nominácie bude mať národný olympijský výbor AOC a prihliadne aj na etiku športovcov. Správanie Tomica na turnaji v Madride označila za otrasné po tom, ako stuttgartský rodák v zápase s Talianom Fabiom Fogninim returnoval proti mečbalu zámerne rúčkou rakety.

 

Upozornila, že Tomic aj Kyrgios sú na indexe a pod mikroskopom. Kyrgios síce má svoju "bohatú minulosť" a v počte kontroverzií z minulosti nezaostáva, Tiley si však myslí, že aktuálne strkanie do jedného balíka pri vymenúvaní nespratníkov si nezaslúžil.

"Je nešťastné, že ho neférovo vtiahli do terajších diskusií o správaní hráča, hoci jeho sa tá záležitosť netýkala. Jeho výkony išli tento rok rapídne nahor a zjavne preukazuje väčšiu zrelosť. Len líder svetového rebríčka Novak Djokovič v tejto sezóne zdolal viac členov Top 10 renkingu. Nickovi treba dať príležitosť koncentrovať sa na tenis bez rušivých vplyvov," vyzval Tiley.

 

Tomic v piatok oznámil, že nehodlá pod piatimi kruhmi v Brazílii štartovať, v letnom období sa zameria na turnaje ATP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies