Scenáristické ceny WGA získali Moonlight a Prvý kontakt

NETKY.SK • 20 Február 2017, 10:01 • 2 min
Scenáristické ceny WGA získali Moonlight a Prvý kontakt

LOS ANGELES - Ceny Asociácie amerických scenáristov (Writers Guild of America - WGA) vo filmových kategóriách získali scenáristi titulov Moonlight a Prvý kontakt.

slovakia

left justify in out

Barry Jenkins a Tarell McCraney (Moonlight) zvíťazili v kategórii pôvodných scenárov a Eric Heisserer (Prvý kontakt) dostal ocenenie v kategórii adaptovaných scenárov. Snímka Moonlight porazila nominované filmy Miesto pri mori, Loving, La La Land a Hell or High Water. Mysteriózne sci-fi Prvý kontakt zas asociácia scenáristov uprednostnila pred filmami Deadpool, Fences, Skryté čísla a Nočné zvieratá. V kategórii dokumentárnych filmov ocenili Roberta Kennera, Erica Schlossera, Briana Pearlea a Kim Roberts za snímku Command and Control.

 

Mená víťazov a víťaziek vyhlásili v nedeľu na dvoch ceremoniáloch, ktoré sa konali súčasne v Los Angeles a New Yorku. Okrem filmov rozdali tiež ceny za televízne scenáre, videohry, spravodajstvo, rozhlasové relácie či prácu v nových médiách.

 

V televíznych kategóriách dominovali scenáristi komediálneho projektu Atlanta (2016), ktorí si odniesli cenu pre nový seriál a komediálny seriál. Tvorcovia série V službách KGB (2013) zvíťazili v kategórii dramatických seriálov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies