Scania v druhom štvrťroku dosiahla rekordné objednávky

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 13:36 • 2 min
Scania v druhom štvrťroku dosiahla rekordné objednávky

ŠTOKHOLM - Švédsky výrobca nákladných áut Scania, ktorého majiteľom je nemecký Volkswagen, v druhom kvartáli evidoval rekordný objem objednávok.

slovakia

left justify in out

Pomohol mu silnejší dopyt na európskom trhu. Firma ďalej v utorok uviedla, že na jeseň plánuje zväčšenie výroby. Automobilka informovala, že za apríl až jún získala objednávky na výrobu 20 987 nákladných vozidiel. Išlo o rast oproti druhému štvrťroku vlaňajška, kedy dostala objednávky na 20 694 nákladných áut.

 

"Scania získala veľa dôležitých objednávok a v porovnaní s prvým štvrťrokom tohto roka sa zlepšili objednávky v Európe," uviedla firma vo vyhlásení. "Dopyt v Rusku však nepriaznivo ovplyvnili turbulencie v regióne a objednávky v Latinskej Amerike boli výrazne nižšie ako v druhom štvrťroku vlaňajška," dodala spoločnosť. Scania ďalej konštatovala, že nutnosť nahradiť starnúce parky nákladných vozidiel a zlepšenie základnej ekonomiky podporovali dopyt v Európe, ktorá je jej najväčším trhom. Poznamenala, že na jeseň v Európe zvýši produkciu. "To bude znamenať prijímanie nových zamestnancov," uviedla. 

 

V prvom štvrťroku tohto roka švédsky výrobca nákladných áut dosiahol prevádzkový zisk v sume 2,26 mld. švédskych korún (SEK). V rovnakom období minulého roka pritom bol iba na úrovni 1,93 mld. SEK. Automobilka tak pohodlne prekonala prognózu analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí očakávali, že jej prevádzkový zisk za prvý kvartál bude v objeme 1,83 mld. SEK. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies