Saudská Arábia uviedla svoje bezpečnostné sily do stavu zvýšenej pohotovosti

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 11:36 • 2 min
Saudská Arábia uviedla svoje bezpečnostné sily do stavu zvýšenej pohotovosti

RIJÁD - Saudská Arábia uviedla dnes do stavu zvýšenej pohotovosti svoje bezpečnostné sily. Reagovala tak na informácie o pripravovanom útoku militantov na jedno nákupné centrum alebo zariadenia patriace štátnej ropnej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

"Objavila sa informácia o možnom útoku namierenom proti jednému nákupnému centru alebo objektom patriacim (spoločnosti) Aramco. Túto informáciu sme postúpili bezpečnostným silám, aby boli v pohotovosti," uviedol pre agentúru Reuters hovorca saudskoarabského ministerstva vnútra generál Mansúr Turkí.

 

Vzdušné sily Saudskej Arábie a jej spojencov začali 25. marca v Jemene bombardovať pozície tamojších šiitských vzbúrencov, tzv. húsíov. Tí ovládajú väčšinu územia krajiny, obkľúčili prístavné mesto Aden a následne donútili Rijádom podporovaného jemenského prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího utiecť do Saudskej Arábie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies